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Posted: January 30, 2016 in alimentação -agricultura __, capacitação, cidadania, consumo_, saúde

 Five things we learned from the launch of the International Year of Pulses>A closer look at 2016’s hottest crops
Chamando todos os chefs: compartilhar seus receitas de grãos com o mundo!
Official launch of the 2016 International Year of Pulses
Submeta a sua receita para a coleção oficial IYP e nos ajudar a construir uma base de dados de receitas internacionais grãos e sementes
Ano Internacional da Pulsos 2016
A 68ª Assembleia Geral das Nações Unidas declarou 2016 o Ano Internacional da Pulsos (IYP) (A / RES / 68/231)
A Organização para a Alimentação e Agricultura das Nações Unidas (FAO) foi nomeado para facilitar a execução do Ano em colaboração com os Governos, organizações relevantes, organizações não-governamentais e demais partes interessadas.
O IYP 2016 visa aumentar a consciência pública para os benefícios nutricionais dos pulsos como parte da produção sustentável de alimentos voltados para a segurança alimentar e nutrição. O ano irá criar uma oportunidade única para incentivar conexões de toda a cadeia alimentar que seria melhor utilizar proteínas de origem de pulso, ainda mais a produção mundial de pulsos, utilizar melhor as rotações de culturas e enfrentar os desafios do comércio de pulsos.
Quais são pulsos e porque são importantes?
Pulsos são leguminosas anuais rendimento entre um e 12 grãos ou sementes de tamanho variável, forma e cor dentro de um pod, usados ​​tanto para alimentação humana e animal. O termo “pulsos” se limita a culturas colhidas exclusivamente para grãos secos, excluindo assim as culturas colhidas em verde para o alimento, que são classificados como culturas hortícolas, bem como aquelas culturas utilizadas principalmente para a extração de petróleo e leguminosas que são utilizados exclusivamente para fins de semeadura (com base na definição de “pulsos e produtos derivados” da Organização para a Alimentação e Agricultura das Nações Unidas).
Leguminosas, tais como lentilhas, feijão, ervilha e grão de bico são uma parte crítica da cesta de alimentos em geral. As leguminosas são uma fonte vital de proteínas de origem vegetal e aminoácidos para as pessoas ao redor do mundo e devem ser consumidos como parte de uma dieta saudável para tratar a obesidade, assim como para prevenir e ajudar a controlar doenças crônicas como diabetes, condições coronárias e câncer ; eles também são uma importante fonte de proteína à base de plantas para os animais.
Além disso, os pulsos são leguminosas que têm propriedades fixadoras de nitrogênio que pode contribuir para aumentar a fertilidade do solo e têm um impacto positivo sobre o meio ambiente.
O site IYP será a principal plataforma para partilhar informações e recursos relevantes com parceiros diferentes. A versão atual será atualizado em breve, por favor, volte para mais informações G-translate  
Five things we learned from the launch of the International Year of Pulses>A closer look at 2016’s hottest crops
Calling all chefs: share your pulses recipes with the world!Submit your recipe to the official IYP collection and help us build a database of international pulses recipes
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What’s in a pulse?

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The food wastage footprint of pulses
Food loss and waste have a detrimental effect on the environment and global food securityImage 4Five things we learned from the launch of the International Year of PulsesA closer look at 2016’s hottest cropsImage 1Calling all chefs: share your pulses recipes with the world!

Submit your recipe to the official IYP collection and help us build a database of international pulses recipesInternational Year of Pulses 2016The 68th UN General Assembly declared 2016 the International Year of Pulses (IYP) (A/RES/68/231)
The Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) has been nominated to facilitate the implementation of the Year in collaboration with Governments, relevant organizations, non-governmental organizations and all other relevant stakeholders.
The IYP 2016 aims to heighten public awareness of the nutritional benefits of pulses as part of sustainable food production aimed towards food security and nutrition. The Year will create a unique opportunity to encourage connections throughout the food chain that would better utilize pulse-based proteins, further global production of pulses, better utilize crop rotations and address the challenges in the trade of pulses.
What are pulses and why are they important?
Pulses are annual leguminous crops yielding between one and 12 grains or seeds of variable size, shape and colour within a pod, used for both food and feed.  The term “pulses” is limited to crops harvested solely for dry grain, thereby excluding crops harvested green for food, which are classified as vegetable crops, as well as those crops used mainly for oil extraction and leguminous crops that are used exclusively for sowing purposes (based on the definition of “pulses and derived products” of the Food and Agriculture Organization of the United Nations).
Pulse crops such as lentils, beans, peas and chickpeas are a critical part of the general food basket.  Pulses are a vital source of plant-based proteins and amino acids for people around the globe and should be eaten as part of a healthy diet to address obesity, as well as to prevent and help manage chronic diseases such as diabetes, coronary conditions and cancer; they are also an important source of plant-based protein for animals.
In addition, pulses are leguminous plants that have nitrogen-fixing properties which can contribute to increasing soil fertility and have a positive impact on the environment.
The IYP website will be the main platform to share information and relevant resources with different partners. The current version will be updated soon, please come back for more information.https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c5/Birth_rate_figures_for_countries.PNG

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